25 marca obchodzimy Dzień Kelnera. Dzień ten ma przypominać, że kelnerzy swoją pracą przynoszą radość w czasie wypoczynku, rozrywki przy stole, w ogrodzie, w dzień i w nocy, emanując zawsze uśmiechem i radością na widok wchodzących gości do restauracji. Profesjonalna obsługa kelnerska zaczyna się od momentu wejścia przez drzwi klienta, a kończy dopiero wraz z jego wyjściem. Z jednej strony przyjmuje i serwuje zamówienia od gości, z drugiej dba o to, by atmosfera panująca w lokalu była przyjemna. 😊

Do zadań kelnera należy m.in.: przyjęcie zamówienia, przyniesienie napojów i posiłków, uzupełnienie zamówienia, przyniesienie rachunku.

Nasza szkoła uczy wiedzy teoretycznej oraz praktycznej, jak poprawnie przyszli kelnerzy mają wykonywać swoje zadania i obowiązki. Nasi uczniowie zdobywają także podstawy sztuki barmańskiej oraz baristycznej. Młodzież dokształca się biorąc udział w różnych kursach zawodowych, zdobywają doświadczenie, odbywając praktyką w kraju, jak i również za granicą. Na zajęciach weryfikują swoją wiedzę i umiejętności. Są bardzo otwarci i pełni pomysłów 😉

Życzmy dalszych sukcesów 😊

Zapraszamy do nas przyszłych kelnerów 😉

 
 
 

Zapraszamy

AktualnościKontakt
Facebook
Call Now ButtonYOUTUBE